Op 10 juni maakt AXA Bank de overstap naar Crelan.

En wees gerust, dat doen wij samen met jullie!

 

Heb je vragen? Wij blijven jullie eerste aanspreekpunt en onze persoonlijke service blijft!

Ook onze eigen bankautomaten aan ons kantoor blijven behouden.

 

 

Je bankrekeningen

Je rekeningnummers en de BIC code blijven behouden. Heb je een kredietlijn? Ook deze blijft behouden.

Rekeninguittreksels en VISA uitgavenstaten van de laatste 6 maanden zal je kunnen terugvinden in de Crelan app of op myCrelan (homebanking).

 

Je bankkaarten

Je bankkaart blijft tijdens en na het fusieweekend werken. Vernietig je bankkaart dus zeker niet!

 

Je nieuwe app

Vanaf 10 juni zullen je gegevens overgedragen zijn naar Crelan en kan je de Crelan app installeren aan de hand van Itsme of door nog éénmaal gebruik te maken van de AXA Bank app.

 

Ons uitgebreider aanbod

Al jullie huidige bankproducten blijven. Bovendien zijn we met een uitgebreider aanbod nog beter uitgerust om aan specifieke noden van ondernemers te voldoen!

 

Het fusieweekend

Tijdens het verkiezingsweekend van 8 juni wordt de omzetting uitgevoerd.

Van vrijdag 7 juni tot zondag 9 juni zullen onze bankautomaten tijdelijk buiten werking zijn en kunnen we geen transacties meer uitvoeren voor jullie op kantoor.

Op zaterdag 8 juni en zondag  9 juni zullen homebanking en mobile banking tijdelijk niet werken.

Uw bankkaarten blijven tijdens dit weekend wel actief.

 

Je beleggingen

Net zoals AXA Bank verstrekt Crelan deskundig beleggingsadvies: jullie kunnen dus blijven rekenen op onze ondersteuning en advies.

Het aanbod van fondsen bij onze bank zal uitbreiden. Misschien zijn er fondsen binnen dit aanbod die geschikt zijn voor uw beleggingsstrategie. We bespreken dit graag samen met u gedurende een volgende gesprek!

 

Opgelet voor phishing

Fraudeurs zouden de fusie kunnen misbruiken om valse berichten uit naam van een bank uit te sturen.

Weet dat een bank nooit codes opvraagt via SMS, mail of telefoon of toegang vraagt tot uw scherm. Ook berichtjes met een link naar een aanvraag voor nieuwe kaartlezer en dergelijke zijn vals.

Reageer niet op zulke berichten en bij twijfel kan je bij ons terecht of kan je melding maken bij phishing@crelan.be. Indien nodig kan je terecht bij Cardstop op het nummer 078 170 170


Op zoek naar een woonlening op uw maat?

 

Hoeveel lenen? Welke looptijd? Vaste of variabele rentevoet? Wat is de totale kost?

Het zijn maar een paar vragen die u zich wellicht stelt …

Als u een woning of appartement wilt kopen, bouwen of verbouwen, komt er heel wat op u af.

 

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en helpen u graag de juiste keuze maken.

 

 

HOEVEEL KAN IK LENEN?

 

U kunt al lenen vanaf 25.000 euro. Het exacte bedrag hangt af van 3 factoren:

 • Hoeveel u kunt terugbetalen: de vuistregel is dat het totaal van uw maandelijkse terugbetalingen niet hoger mag zijn dan 40% van het maandelijkse netto gezinsinkomen.
 • De kostprijs en het bedrag dat u al hebt gespaard
 • De waarborgen die u kunt geven

WELKE LOOPTIJD IS IDEAAL VOOR MIJ?

 

De looptijd is het aantal jaren waarover u de afbetaling van uw hypothecaire lening spreidt. U kunt lenen met een looptijd van minimaal 6 jaar en maximaal 30 jaar.

 

VASTE OF VARIABELE RENTEVOET?

 

 • Vaste rentevoet

Elke maand blijft uw rentevoet dezelfde en dat tot het einde van uw lening. Onaangename verrassingen blijven uit. Ideaal voor wie zekerheid wil.

 •  Variabele rentevoet

Bij een variabele rentevoet wordt uw rentevoet na een bepaalde periode herzien. Dat kan in uw voordeel zijn als de rente daalt of in uw nadeel als de rente stijgt. Belangrijk om te weten is dat uw rente maximaal kan verdubbelen.

Wanneer die renteherziening precies gebeurt, wordt bepaald door de formule van de lening. Dit gebeurt minimaal jaarlijks en maximaal vijfjaarlijks.

 

Hoe weet u welke formule voor u de beste is? Wij overlopen graag samen met jou de opties!

 

HOEVEEL KOST EEN HYPOTHECAIRE LENING IN TOTAAL?

 

Op het vlak van de maandelijkse terugbetalingen, biedt AXA Bank verschillende opties aan. Zo kunt u maandelijks een:

 • Vast bedrag afbetalen

Betaal elke maand een vast bedrag dat bestaat uit kapitaal en interesten. Uw maandelijkse afbetaling verandert alleen als u voor een variabele rentevoet koos en de rentevoet wordt aangepast.

Voordeel: uw maandlast is in het begin kleiner dan bij een dalende formule.

 • Dalend bedrag afbetalen

Betaal elke maand een vast gedeelte kapitaal en een gedeelte interesten. Het bedrag van de interesten wordt elke maand kleiner omdat het wordt berekend op het kapitaal dat nog moet worden terugbetaald.

Voordeel: betaal uw kapitaal sneller terug en met minder interesten.

 

Bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden zijn notariskosten, dossierkosten, eventuele schattingskosten of een reserveringsvergoeding.

 

TOT SLOT: WAT IS EEN WEDEROPNAME? 

 

Een wederopname betekent dat kredietnemers een nieuw krediet kunnen aanvragen ter waarde van het reeds terugbetaalde kapitaal, met hergebruik van de reeds gevestigde waarborgen; dus zonder dat er een nieuwe hypothecaire waarborg moet worden gevestigd. U moet dus niet naar de notaris voor een nieuwe hypotheekakte (geen notariskosten). We leggen u graag alle details uit!


Onze oplossingen voor zelfstandigen en KMO's

 

Is uw onderneming meer dan 2 jaar oud?

 

Doe hier de check-up van uw professionele verzekeringen

 

Een overzicht van de verplichte, essentiële en geruststellende professionele verzekeringen.

 

Voor u, voor uw activiteiten en voor uw werknemers.

 

Dankzij de tool check-up Pro maakt u in minder dan 5 minuten kennis met uw virtuele gids Axel, personaliseert hij uw verzekeringsplan en biedt hij u een volledige samenvatting die u kunt downloaden om een offerte aan te vragen.


Bescherm je onderneming tegen cybercriminelen

 

Een computervirus legt je netwerk lam of een hacker slaagt erin toegang te krijgen tot het klantenbestand van je webshop? Volstaan je antivirus en firewall wel? Wat als een virus ondanks alles je systeem toch infecteert? En een hacker je om losgeld vraagt?

 

Ontdek hoe een cyberverzekering jouw onderneming beschermt!

 

Enkele voorbeelden waarop je beroep kan doen op een cyberverzekering: 

 • Ben je je gegevens kwijt en is je systeem trager geworden? Je verzekering komt tussen in de kosten voor de wedersamenstelling van deze gegevens en de kost voor de wederaankoop van software.
 • Zijn er persoonsgegevens van klanten verspreid op internet? De expertisekosten voor het opsporen van het probleem worden vergoed, evenals de eventuele kosten voor IT-ondersteuning en de kosten voor de kennisgeving.
 • Ben je het slachtoffer van cyberafpersing? De kosten voor het verwijderen van het computervirus en het opsporen van de getroffen informaticazones worden vergoed. Sommige verzekeringen betalen ook het losgeld terug dat eventueel geëist wordt.
 • Is je webshop niet beschikbaar na een cyberaanval? Je verzekering vergoedt financiële verliezen.
 • Wordt je reputatie aangetast op sociale media? Wij bieden verschillende alternatieven: opkuis en eventueel verdringing van de schadelijke informatie, bemiddeling of zelfs gerechtelijke stappen.

Benieuwd of jouw cyberrisico’s en cyberbeveiliging onder controle is? Doe hier de check!

 

Wil je meer informatie? 

We bespreken graag samen welke cyberverzekering het beste bij jouw noden past!


Uw rechtsbijstandsverzekering, bent u wel voldoende verzekerd?

 

Vaak heeft u één of meerdere afzonderlijke waarborgen Rechtsbijstand voor uw gezin. Die waarborgen zijn telkens gekoppeld aan een bepaald verzekeringscontract (bv. brand, auto, familiale). Dat betekent dat u ook enkel binnen die specifieke domeinen op juridische bijstand kan rekenen.

 

Maar wat als...

 • u online een nieuwe laptop kocht die niet goed functioneert, maar de verkoper alles ontkent?
 • u problemen heeft met een aannemer die werken bij u uitvoert, maar niet volgens de afspraken werkt?
 • u een geschil heeft met uw werkgever?
 • U het slachtoffer werd van een medische fout?

Het zijn slechts enkele voorbeelden van situaties die u kan tegenkomen, maar waarvoor u met uw huidige waarborgen niet gedekt bent.

 

Ons advies: één enkel contract met een veel ruimere dekking

 

Wist u dat u die aparte waarborgen Rechtsbijstand kan vervangen door 1 enkel, veel ruimer contract dat u bovendien een fiscaal voordeel oplevert?

Een dergelijke rechtsbijstandsverzekering biedt de volgende voordelen:

 • het gemak van 1 enkele polis die u bijstand biedt in quasi alle juridische domeinen 
 • elk jaar een fiscaal voordeel tot 124 euro!
 • uitgebreide keuzemogelijkheden bij verschillende verzekeringsmaatschappijen om uw contract af te stemmen op uw budget en uw behoeften

 

Meer weten?

Wil u weten welke voordelen een rechtsbijstandsverzekering concreet voor u oplevert? Geef ons een seintje. Samen vergelijken we de waarborgen en premies van uw huidige polissen met een globale rechtsbijstandsverzekering van verschillende verzekeringsmaatschappijen.


Beste klanten

 

We hebben de voorbije 40 jaar een hele weg afgelegd met ons bank- en verzekeringskantoor. 

 

Het is nu tijd voor de volgende generatie. 

 

We zijn fier dat onze dochter Sofie haar loopbaan als advocaat 'een nieuwe wending gaf', al vier jaar in ons kantoor werkt en nu ook het roer overneemt. 


Sofie, wijzelf en haar team staan klaar om jullie voor al jullie bank- en verzekeringszaken een superservice te geven. 

 

Peter en Carine 

 


Kocht je een woning na 1 januari 2020? Dan kan je  niet langer rekenen op het fiscale voordeel van de Vlaamse Woonbonus. 

Wil je toch nog een fiscaal voordeel dan kan dat door nu te starten met de opbouw van je pensioen! Maar wat heeft de afschaffing van de woonbonus precies te maken met sparen voor je pensioen?

Omdat je geen belastingvermindering meer hebt op je woonlening, afgesloten vanaf 2020, is er nu extra ruimte vrijgekomen voor de fiscale voordelen van het langetermijnsparen. Ontdek hier jouw voordeel!Al eens nagedacht over je pensioen als zelfstandige?

 

Het wettelijk maximaal bruto pensioen van een alleenstaande zelfstandige bedraagt momenteel minder dan 1.400 euro. In realiteit is dit gemiddeld slechts 1.100 euro voor mannen en 700 euro voor vrouwen.

 

De opbouw van een aanvullend pensioen is voor een zelfstandige dus een absolute must!

 

 

 

Bestaande pensioenoplossingen

 

Momenteel kan iedere zelfstandige aan de hand van een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) bouwen aan een aanvullend pensioen.

VAPZ is de meest fiscaalvriendelijke oplossing om een aanvullend pensioen op te bouwen.

 

Zelfstandige bedrijfsleiders van een vennootschap kunnen een VAPZ combineren met een individuele pensioentoezegging (IPT).

 

Zelfstandigen zonder vennootschap zijn momenteel nog beperkt tot enkel een VAPZ, maar hier komt weldra verandering in.

 

POZ: de ontbrekende puzzel voor zelfstandigen zonder vennootschap

  

Zelfstandigen, meewerkende echtgenoten of helpers hebben binnenkort namelijk de mogelijkheid om naast een VAPZ, een pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ) af te sluiten.

 

POZ zal volgende voordelen hebben:

 • De zelfstandige kan bovenop het maximumbedrag van het VAPZ een bijkomend aanvullend pensioen opbouwen;
 • De zelfstandige geniet van 30% belastingvermindering op de stortingen;
 • De stortingen kunnen als beroepskost worden afgetrokken;
 • Er geldt geen maximumbedrag, op voorwaarde dat de 80% regel[1] gerespecteerd wordt; en
 • Het gespaarde pensioenkapitaal wordt bij uitkering op einddatum voordelig belast.

Je bent van harte welkom in ons kantoor voor meer informatie over de POZ en een evaluatie van je pensioenplanning!

 

[1] Deze 80% regel verschilt van de 80% regel in het kader van een IPT. Wij helpen u graag met een gedetailleerde berekening van uw maximaal pensioenkapitaal.
Kantoor Bouly

Vreyshorring 52

3920 Lommel

011 54 29 29

hallo@kantoorbouly.be

lommel.centrum@crelan.be

 

KBO - FSMA 0746.368.874 

RPR Antwerpen, afdeling Hasselt

 

 

 

 

 

 

Privacyverklaring

Cookiebeleid

SFDR beleid

Remuneratiebeleid